היום, כמעט כל אדם קשור בצורה ישירה או עקיפה לעולם האוכל גם אדם שלא אוכל לבשל אוהב לאכול אוכל טוב. המטבח בבית המשפחה בדרך כלל הוא החדר הפעיל ביותר בבית והוא מספק מקום ניטרלי לוויכוחים, נוחות, שיחה והכי חשוב יצירה.
עולם האוכל עבר הרבה שינויים בשנים האחרונות ובניהם מעבר לאכילה נכונה ובריאה, בישול בצורה בריאה יותר, יצירת מתכונים, הכנת אוכל בצורה מושלמת וכדומה. אחד הנושאים שגרם לשינוי משמעותי בעולם האוכל הוא כל עולם המתכונים. בעבר מתכונים שימשו כאמצעי שדרכו מעבירים את המרכיבים של המנה, בעיקר על מנת לשמר מסורות ומנהגים ישנים. היום, מתכונים הפכו לשיטה מקצועית לכל דבר וליצירה של מתכונים מקוריים וייחודיים המייחדים את האדם שיוצר אותם. בהרבה מובנים אנשים מתייחסים להכנת אוכל כאל אומנות לכל דבר ועניין.
אחד הדברים שגרמו לעולם המתכונים להיות יצירת אמנות של ממש הם כל אותן תכניות טלוויזיה המשלבות ריאלטי ואוכל כגון מסטאר שף, תכניות אוכל וכדומה. תכניות אלו מראות את השלבים של יצירת מתכון מרגע המחשבה על מנה יצירתית ועד שהיא מוגשת בצורה מושלמת לשולחן. תכניות אלו יצרו תחושה אצל הרבה אנשים שגם הם יכולים וגם הם רוצים.
מתכונים – לא רק אצל שפים
דבר נוסף שעבר שינוי בעולם האוכל זה העובדה שמתכונים כבר לא שייכים בבלעדיות לשפים וטבחים. בעבר סוד המתכונים היה שמור לאנשי מקצוע, לשפים ולנשים שהיו נשארות לנהל את הבית. היום, כל אחד יכול ליצור מתכונים מדהימים ולהפוך לאמן. אנשים עם חוש יצירתי ללא כל ניסיון בעבודה במטבח מקצועי מכינים מאכלים מדהימים שהמתכון שלהם נמכר למסעדות בארץ ובעולם. בנוסף, אנשים המצליחים לבשל וליצור מתכונים ברמה גבוהה יכולים לפתוח בלוג, עמוד בפייסבוק וכדומה ולשתף אנשים רבים בידע שלהם וללמד אנשים אך עושים את זה במטבח הביתי שלהם.
רוצים לבחון את החוש היצירתי שלכם?
נסו להכין את המתכון הבא ובדקו האם יש לכם את זה:
שם המתכון: שניצל בטעם מיוחד
שניצל נחשב למאכל שכולם אוהבים, בואו לראות אך משדרגים את השניצל בלי מאמץ ובאותו זמן.
מרכיבים:
חזה עוף פרוס דק דק וחתוך למרובעים קטנים (שניצלונים)
פירורי לחם מוזהבים וגדולים
שום גרוס
פטרוזיליה קצוצה
צ'ילי מתוק
חרדל דיז'ון
ביצים טרופות
קמח
שמן טיגון
אופן הכנת המנה:
1. שופכים את הביצים הטרופות לקערית גדולה ושופכים אליה מעט צ'ילי מתוק, חרדל דיז'ון והשום הגרוס ומערבבים הכל יחד.
2. שופכים את פירורי הלחם לצלחת גדולה שטוחה ומערבבים את הפטרוזיליה עם הפירורים.
3. לוקחים את פרוסות החזה עוף וטובלים פעם אחת בבלילת הביצים, פעם אחת בצלחת הקמח
ושוב לצלחת הביצים. לאחר מכן מעבירים את החזה עוף לעטיפה של פירורי הלחם.
4. לאחר שהחזה עוף נעטף בפירורי לחם מעבירים אותו לטיגון במחבת בשמן עמוק.
5. השניצל מוכן כאשר רואים שהוא הופך לכתום.
כשהשניצל יצא ניתן לטעום ולהרגיש את שילוב הטעמים המופלא של כל המרכיבים הנמצאים במנה. מומלץ לאכול שניצן זה ללא קטשופ.
בתיאבון