עולם האינטרנט שלי

טיפים למנהל משאבי האנוש המתחיל בחברה גדולה

ניהול משאבי אנוש הוא, ללא ספק, אחד התפקידים המאתגרים ביותר עבור מנהלים. במיוחד עבור מנהלים מתחילים, מדובר בתפקיד מרתק, אך גם כזה שקל מאוד לעשות בו טעויות. מנהל משאבי האנוש נדרש, מצד אחד, לקחת חלק בתחום הדינאמי של תחזוקת כוח האדם, גיוס, שימור ותגמול העובדים. מצד שני, הוא נדרש גם לקחת חלק פעיל בהחלטות הנהלה, בגיבוש החזון והאסטרטגיה העסקית.

למרות שלעיתים נחשב מנהל משאבי האנוש לבעל חשיבות פחותה מזו של מנהלים אחרים כגון מנהלי כספים או מנהלי שיווק, הרי שמדובר בתפקיד ניהולי לכל דבר, ובתור שכזה יש לנושא המשרה אחריות גדולה ויכולת השפעה גדולה לא פחות.

דרכים רבות להצלחה

על מנת לעשות חייל בתפקידו, מומלץ למנהל מהתחום של ניהול משאבי אנוש לשלב בעבודתו היבטים מקצועיים השייכים לתחום עיסוקו אך גם לנקוט יוזמה, להוביל ולקדם יעדים ברמת הארגון כולו. ראוי להזכיר זאת כאשר מדברים על מנהלים מתחילים אשר עשויים להיות בעלי נטייה לראות את תפקידם באופן מצומצם. מלבד ראיית תפקיד רחבה, נציג מספר טיפים נוספים שיסייעו למנהל המתחיל לעשות חייל בתפקידו.

  1. מיקוד בתהליכים – בקרב מנהלים מתחילים ישנה נטייה להתמקד בפרטים. הדבר חשוב, ללא ספק, אך חשוב מאוד שלא לוותר גם על ראייה תהליכית. ארגון שבו תהליכי גיוס העובדים החדשים, למשל, לוקה בחוסר יעילות, יתקשה למקסם את הישגיו. במקרה כזה, גם כאשר מאתרים עובדים שאינם מתאימים, יהיה קושי במציאת מחליפים ראויים.
  2. שביעות רצון העובד – למנהל משאבי האנוש חשוב לדעת מהי רמת שביעות הרצון של העובדים. הדבר נחוץ גם כדי לשפר את האקלים הפנים ארגוני אך גם כדי לשפר תקלות וקלקולים תוך ארגוניים. שביעות רצון נמוכה של עובדים מצביעה לא פעם על חריקות ובעיות בתוך הארגון. בהקשר זה ראוי לציין שחשוב לא רק לאתר מוקדים של חוסר שביעות רצון אלא גם להראות שנעשה מאמץ בתיקון הליקויים.
  3. גיוס ושימור – חשוב להקדיש משאבים בגיוס עובדים מקצועיים, כאלה שגם מתאימים לרוח הארגון וערכיו. גיוס עובדים בעלי נתונים מצוינים מבחינת השכלה ומקצועיות לא יועיל לארגון אם הם לא יצליחו להיקלט כהלכה. במקביל, חשוב למצוא דרכים לשמר את העובדים הטובים ביותר. עובדים אלה חשובים הן להשגת יעדים עסקיים והן מבחינת יצירת אקלים פנימי חיובי.
  4. פעילות מבוססת חזון – למנהל משאבי האנוש חשוב ללמוד, להכיר ולהפנים את החזון הארגוני. ראוי שפעולותיו של המנהל יתבססו על החזון העסקי של החברה, ישמרו אותו וינסו להוביל לקידומו. את החזון הזה חשוב לתרגם ליעדים הן בפעילות מחלקת משאבי האנוש והן ברמת הארגון כולו.
  5. יעדים מדידים – ארגון מודרני פועל, בדרך כלל, על סמך קביעת יעדים ועמידה בהם. לכן, גם פעולותיו של מנהל משאבי האנוש צריכים להיות מתורגמים ליעדים מדידים, ואין מדובר רק במדידת הישגי העובדים אלא הרבה מעבר לכך.